Wat hebben juf Larissa en juf Sarah in petto?


In het derde beleven we veel.  Nieuwsgierig?  

Workshop Druk

Woensdag gingen we met onze klas naar De Borre om er een workshop te volgen.  

We leerden allerlei druktechnieken.

Het was heel leuk en leerzaam.

Er kwam zit vanaf vandaag ook een extra jongen in onze klas.

Welkom, Zyno!

Hier kan je enkele foto's bekijken.

Sintweek

Deze week was een erg spannende week...

De Sint was namelijk in het land! 

Vorige week stond er een raar tentje op het grasveld.  Na enkele dagen hadden we door dat het iets met de pieten van Sinterklaas te maken had.  Er hingen namelijk pietenkleren en zelfs een onderbroek!

Maandag leerden we over de kledij en attributen van Sint en piet.

Dinsdag deden we een hele voormiddag 'Sinthoekenwerk'.  De juffen hadden allerlei hoeken klaargezet die te maken hadden met Sinterklaas.  We mochten vrij kiezen.  In de luisterhoek konden we verhaaltjes en liedjes beluisteren, in de leeshoek lagen allerlei boeken over Sinterklaas, waar we in mochten lezen.  In de kookhoek maakten we in kleine groepjes zelf marsepein.   (Die mochten we na de zwemles ook opsmullen, mmm!)  We mochten een gedicht schrijven aan de Sint, een memory spelen op het digibord, rebussen, kruiswoordraadsels, sudoku's oplossen...  We kleurden mandala's in, keken een filmpje op de computer, speelden een spelletje op de computer... Er was ook een knutselhoek en zelfs een Franse hoek!

Op woensdag was het dan eindelijk zo ver...  Sinterklaas en zijn pieten kwamen op bezoek op school!  Terwijl de Sint de andere klassen een bezoekje bracht, speelden wij gezelschapsspelletjes.  Na de speeltijd kwam Hij ook in onze klas langs met lekkere speculaas, mandarijntjes en ook wat cadeautjes!  We kregen enkele smartgames om alleen te spelen als we sneller klaar zijn, een boek en werkboekje van "De waanzinnige boomhut", een cd van Kapitein Winokio over gevoelens, een speelplaatsspel van Kapitein Winokio, speelgoedgeld en nog een spelletje over geld.

Dank u Sinterklaas en tot volgend jaar!

KIJK MEE !

Voorleesweek en blauwe dag

Deze week was het voorleesweek. 

Juf las heel vaak voor uit het superleuke boek 'Joris en de geheimzinnige toverdrank'. 

Op dinsdag oefenden we zelf om een prentenboekje voor te lezen aan de kleuters.  Het was heel gezellig in de namiddag, toen we mochten gaan voorlezen. 

Op woensdag werkten we rond het boek 'Dolfje Weerwolfje'.  Juf had een leuk boekje gemaakt met opdrachtjes van taal, rekenen, tekenen, schrijven, raadsels oplossen, opzoeken op de computer, ... die allemaal over Dolfje gingen.  Er waren ook 5 hoeken waar we een spelletje konden spelen of een puzzel mochten maken.  Het was super-leuk!  KIJK HIER!

Op donderdag lazen enkele grotere kinderen voor in de turnzaal.  We deden ook mee aan een boekenquiz, Andreas en Staf wonnen een zakje letterkoekjes.

Op vrijdag was het blauwe dag.  We toonden in enkele toneeltjes aan de hele school wat eerlijkheid allemaal kan inhouden.  We zongen ook onze zelfgemaakte rap.  Daarna deden we samen met het eerste en tweede leerjaar een doorschuif.  Bij juf Leen luisterden we naar een verhaaltje van Vos en Haas, over eerlijk (ver)delen.  Nadien volgde een filosofisch gesprek.  Bij meester Hans speelden we OXO met extra regeltjes om eerlijk of net niet eerlijk te spelen.  Bij meester Vic en juf Marijke speelden we gezelschapsspelletjes, hier lag de nadruk op eerlijk spelen.  Bij juf Larissa bekeken we een filmpje over een kindje dat per ongeluk iets stuk maakt.  Hebben wij dat ook al eens gedaan?  Hoe reageerden we toen?  Daarna las de juf nog een verhaaltje voor over een jongetje dat een portemonnee vindt.  Hoe kan je dan reageren?  Wat is eerlijk?  Het was een leerrijke dag!

toneeltjes en rap

Groetjes uit... Bierbeek

We werkten twee weken rond Bierbeek, de gemeente van onze school.

We bestudeerden het landschap, maakten een dorpswandeling met vraagjes, bekeken het verkeer aan de school, tekenden het oorlogsmonument na, zochten allerlei informatie op in de Info Bierbeek en brachten een bezoekje aan het gemeentehuis, waar Liebrecht ons heel wat uitleg gaf.

We weten nu heel wat meer over onze mooie gemeente!

FOTO'S

Sorry voor de vertraging...

Oeps... Het was duidelijk tijd voor vakantie!

Juf was helemaal vergeten van de foto's van onze uitstap naar het bos op de site te plaatsen...

Sorry!!!  Hier is de link: https://photos.app.goo.gl/n2SLXmz1sf2P06VB3

De Baobab

De juf vertelde ons een Afrikaans verhaal over de baobab.

De baobab is een heel rare boom, het lijkt wel of hij ondersteboven staat!  In Afrika vonden ze de boom ook raar en daarom vertellen ze een verhaal over de boom.

Als je het verhaal eens wil horen, vraag het gerust aan uw zoon of dochter!  Zij speelden het na met stokpopjes, in een toneel, in een telefoongesprek, namen een interview af en brachten verslag uit.

Nieuwsgierig?  Kijk hier naar de foto's! (Door een probleem kan ik voorlopig de filmpjes niet opladen, ik werk eraan!)

Jaarlijkse traditie

Naar jaarlijkse gewoonte deden wij ook dit jaar weer mee met de scholenveldloop.  Iedereen zette zijn beste beentje voor en enkele kinderen haalden zelfs een podiumplaats!

Proficiat allemaal!

Klik HIER voor foto's (de meeste zijn van slechte kwaliteit omdat de kinderen zo hard voorbijliepen ;) )

Week 3: Gouden week

Omdat we graag een heel jaar in een leuke groep zitten, werkten we deze week extra aan verbondenheid, samenwerken, samen spelen, ...

Op maandag mochten we enkele vraagjes beantwoorden op de computer over wie onze vriendjes zijn, met wie we graag spelen, ...

Op dinsdag las juf een fabel voor.  We leerden hieruit dat het belangrijk is te luisteren met je hart, te kijken met je hart en ook dingen te doen vanuit je hart.  Denk eerst even na wat jij leuk/niet leuk vindt, voor je het bij iemand anders doet.  We bespraken in groepjes hoe we van onze klasgroep een nog leukere groep kunnen maken.  Elk groepje schreef tips op en nadien bespraken we deze in de klas.  We stemden voor de tip die wij het meest waardevol vonden.  Dat was 'als iemand pijn heeft (letterlijk en figuurlijk), loop er dan niet voorbij'.  Hier gaan we extra op letten deze week.  Volgende week zal er opnieuw gestemd worden en werken we aan een andere tip.  In de namiddag werden we in groepjes verdeeld en deden we een hoekenwerk rond samen spelen/samen werken.  Er waren 7 hoeken: het babbelspel (bij juf Larissa), Rummikub, samen een kapla-bouwsel maken, samen één mandala inkleuren, een rekenspel, scrabble en samen aan een puzzel werken.  We maakten hele mooie dingen, dat kan je HIER zien.

Op woensdag las juf een kort verhaaltje voor.  Daaruit leerden we dat je soms heel kwaad kan worden als je geplaagd, uitgesloten of gepest wordt.  Het is ook heel belangrijk dat je het aan juf vertelt als er iets is, anders kan ze niet helpen.

Wat er de komende twee dagen nog te gebeuren staat, is nog een verrassing...

Week 2 in L3

We vierden eind vorige week en begin deze week al enkele verjaardagen.  Elk kind mag een verjaardagswens kiezen, we zingen samen het verjaardagslied en de jarige mag ook de verjaardagstas mee naar huis nemen.

Op dinsdag brachten we een bezoekje aan de bib.  Ann legde ons alles uit over hoe de bib werkt, waar we welke boeken vinden, ... Nadien mochten we voor de eerste keer een boekje kiezen om mee te nemen naar de klas.  In de namiddag gingen we voor het eerst zwemmen in Sportoase.

Woensdag kwam Katrien groepjes uit de klas halen om te werken rond sociale vaardigheden.  Ondertussen werkten we hier met juf Larissa ook aan.  We zijn allemaal deel van de groep, iedereen hoort erbij, wie ben ik, hoe voel ik mij, waar kan ik nog aan werken, ...  Allemaal belangrijke dingen die we zullen leren in de lesjes die om de twee weken plaatsvinden.  We speelden een spel waarbij we nieuwe dingen ontdekten over onze klasgenootjes (én de juf).

Klik hier voor enkele foto's.

Onze eerste schoolwerk in L3

De eerste schoolwerk zit er bijna op...

We leerden de juffen al wat beter kennen, stelden samen klasregels op, maakten kennis met de taalbende, zochten diep in onze hersenen naar de maaltafels, gingen de eerste keer turnen, kregen veel nieuwe schriften en boeken...

Hopelijk vonden de kinderen de eerste week even fijn als de juffen!

Een goede start van het nieuwe schooljaar!

Het is bijna zo ver...

Elk jaar rond deze tijd
gebeurt het weer:
de speelplaats kreunt zachtjes
‘Hoe lang nog?’
en zucht tegen de muren
‘Waar blijven ze toch?’

Ze voelt zich leeg en verlaten,
mist het spelen en het praten,
het kwebbelen en het kriebelen,
het shotten en het wiebelen.

En in de verte,
als je goed luistert,
hoor je ook al een juf die zucht.
Of een meester op de dool,
een meester die fluistert:
‘Mag ik weer naar school?
Alstublieft?’

‘Nog even!’
zingen de kinderen dan plagend.
‘Nog even moet je
zonder ons kunnen leven ...
Straks mag je ons weer testen
en met sommen en woorden
het bloed
van onder onze nagels pesten.’

‘En dan worden jullie snel weer moe.
En dan klagen jullie in koor:
Wat zijn we toch dringend
aan vakantie toe!’

Ja, nog eventjes geduld,
lieve meester, aardige juf,
jullie klassen worden dra weer
met ons kabaal gevuld!

 

Geert De Kockere

Lagere school > Derde leerjaar

Search

AANDACHT VOOR...

SCHOOLJAAR 2017-2018
 INSCHRIJVINGEN

voor dit schooljaar

na telefonisch contact
(016)46 40 37

voor volgend schooljaar

(geboortejaar 2016)

infomoment

donderdag 22 februari 2018 (19.30 uur)

inschrijvingen broers en zussen:

donderdag 1 maart 2018 (8 - 17 uur)

vrijdag 2 maart 2018 (8 - 16 uur)

dinsdag 13 maart 2018 (8 - 17 uur)

woensdag 14 maart (8 - 11 uur)

donderdag 15 maart 2018 (8 - 17 uur)

vrijdag 16 maart 2018 (8 - 16 uur)

inschrijvingen anderen:

vanaf woensdag 21 maart 2018 (8 uur)

VRIJE DAGEN 
maandag 30 april 2018

STUDIEDAGEN 
woensdag 28 februari 2018
woensdag 2 mei 2018

FEESTEN
zaterdag 2 juni 2018 schoolfeest

 

 

 

CONTACT INFO

Vrije School 'De Kinderberg'
Bergstraat  18

3360     BIERBEEK

(016) 46 40 37
directie@vrijeschoolbierbeek.be

template by JStemplates.com