Ouderraad

 
De ouderraad heeft als doel de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen door advies te geven, nieuwe ideeën aan te brengen en uit te werken.  
Wafelverkoop

Amber vzw is een organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg, die kwaliteitsvolle mobiele begeleiding wil bieden aan gezinnen en jongeren, vertrekkend vanuit het geloof in de eigen krachten en de eigen verantwoordelijkheden van de gezinnen, de jongeren en hun netwerk. De begeleiding vindt plaats in de leefcontext van de jongeren en hun gezinnen.

Hun begeleiding richt zich op gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar die moeilijkheden ervaren op vlak van opvoeding, moeilijk gedrag van de kinderen of communicatie in het gezin. Deze problemen zijn vaak verweven met moeilijkheden op andere domeinen zoals financieel, huisvesting, relationeel, sociaal…

Verder biedt Amber begeleiding in functie van autonoom wonen : de jongere woont of wil alleen gaan wonen en heeft hierbij ondersteuning nodig. Samen met de begeleider bekijkt de jongere stap voor stap hoe hij het nieuwe zelfstandige leven zo goed mogelijk vorm kan geven, in verbinding met zijn netwerk. Allerlei thema’s kunnen aan bod komen: praktische zaken, huishouden, schoolwerk, financiën, administratie, vrije tijd en relaties.

Amber is actief in Leuven en omliggende gemeenten, heeft zijn vaste basis in Bierbeek (met tijdelijke vestiging in Herent gedurende de verbouwingswerken in het pand in Bierbeek) en ondersteunt dus oa jonge kinderen en hun gezinnen in Bierbeek

De opbrengst van de wafelverkoop zal bijdragen aan het ‘Back to school’ project
Heel wat gezinnen die Amber begeleidt zijn op meer dan 1 domein kwetsbaar. Het betreft vaak psychische, maatschappelijke, sociale, pedagogische maar ook financiële kwetsbaarheid. Voor deze gezinnen is de start van het nieuwe schooljaar vaak een moeilijk moment. Terwijl andere gezinnen hun kinderen goed voorbereid met nieuw materiaal naar de school kunnen sturen, kunnen deze gezinnen dit niet. Voor deze kinderen maakt de eerste schooldag juist de kwetsbaarheid van hun gezin duidelijk en voelen zij zich anders dan hun klasgenoten. Om deze kinderen ook een volwaardig gevoel te geven op hun eerste schooldag willen Amber hen een ‘back to school’ pakket geven met nieuw schoolgerief, aangepast aan de noden van elk kind.

Verder kan Amber met onze bijdrage investeren in begeleidingsmateriaal om in gesprekken met gezinnen en jongeren te gebruiken, zoals duplo-poppetjes (die helpen om bestaande situaties en toekomstwensen te visualiseren en bespreekbaar te maken), gezelschapsspelletjes (om sociale vaardigheden en communicatie tussen ouders en kinderen te bevorderen), ‘opvoeders op 1 lijn’-spel (dat helpt inzicht geven in opvoedingsprincipes en in hoeverre de ouders hierin op 1 lijn staan en tot overeenstemming kunnen komen), informatieve boeken en prenten- en voorleesboeken ivm specifieke thema’s, …

Voor meer info over Amber, zie ook www.ambervzw.be

Lichtjeswandeling

Beste ouders,

Vrijdag 9 november organiseren we opnieuw onze lichtjeswandeling. Vertrekken kan tussen 18.30 en 20 uur aan De Velpe in de Velpestraat in Opvelp.

Inschrijven kan via deze link: https://tinyurl.com/Lichtjeswandeling

Facebook Ouderraad

Sinds enkele maanden is de ouderraad te vinden op Facebook. Volg ons op

https://www.facebook.com/ouderraaddekinderberg/

Sfeerbeeld zandbak vullen

Oproep aan alle spierballen, groot en klein

Nu de zomer eraan komt, kunnen onze kinderen eindelijk weer terecht in hun geliefde zandbak.

Om teleurgestelde kinderblikken te vermijden en onze kleine bouwers van voldoende kasteelmateriaal te voorzien, vullen we de zandbak bij op zaterdag 5 mei, vanaf 8 uur ‘s morgens.

Hoe meer helpende handen, hoe sneller we klaar zijn. Er is 27 ton zand te verplaatsen van de straat naar de zandbak, dus kom gerust meedoen met onze gratis krachttraining. Alle hulp is welkom, of je nu voor even kunt of voor een hele dag. Heb je een kruiwagen en/of schop ter beschikking? Breng die dan zeker mee.

Ben je op 5 mei niet vrij, maar heb je wel een kruiwagen of schop die we mogen gebruiken? Breng ze dan zeker langs (op een of andere manier voorzien van je naam), ze zullen goed van pas komen!

Aanmelden kan via Facebook of ouderraad@vrijeschoolbierbeek.be. Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje of spreek aan de schoolpoort iemand van de ouderraad aan.

De ouderraad

 

 

Gezocht: handige Harry’s en Henriettes

Beste ouders,

De speelplaats verfraaien, de zandbak bijvullen of de fietsenstalling onder handen nemen,… als ouderraad krijgen we regelmatig de vraag of we kunnen helpen bij de praktische uitvoering van ideeën die het leven op school voor iedereen leuker of leerrijker kunnen maken.

We willen de school daar graag mee helpen, maar beschikken helaas niet altijd over de nodige mankracht of expertise. We weten ook dat er ouders zijn die wel af en toe de handen uit de mouwen willen steken, maar zich niet willen of kunnen engageren om als lid van de ouderraad maandelijks te vergaderen.

Zo groeide het idee om een ‘Klusteam’ op te richten, dat op vraag van de school sporadisch concrete projecten uitvoert. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om veel te vergaderen, wel om een beroep te doen op de deskundigheid en handigheid van vrijwillige ouders.

Ben jij een begenadigd doe-het-zelver, een enthousiaste werk(st)er of zelfs een vakman of -vrouw, en wil je af en toe een handje helpen of advies geven over een praktisch project van de school? Stuur dan een mailtje naar ouderraad@vrijeschoolbierbeek.be of kom naar ‘De ouderraad trakteert’ op vrijdag 2 maart (meer info daarover krijg je in de nieuwsbrief van februari).

Wij stellen een lijst samen van geïnteresseerden die we per e-mail zullen voorstellen om mee te werken aan specifieke plannen. Je beslist uiteraard helemaal zelf aan welke projecten je meewerkt en welke bijdrage je levert. Onze eerste concrete uitdaging wordt het bouwen van een podium voor het schoolfeest.

We kijken alvast uit naar jullie enthousiaste reacties! 😊

De ouderraad

PS: niet onbelangrijk: tijdens alle activiteiten als vrijwilliger voor de school ben je gedekt door de ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van de school.

Een vraag, een suggestie... voor de ouderraad kan je via onderstaand formulier kwijt.

uw naam:*
uw e-mailadres:*
uw bericht:*
 
(*) Verplicht in te vullen
 

Zoeken

Data

SCHOOLJAAR 2018-2019

VRIJE DAGEN en STUDIEDAGEN 

maandag 1 oktober 2018

woensdag 10 oktober 2018

maandag 4 februari 2019

woensdag 27 maart 2019

woensdag 15 mei 2019

FEESTEN

eetfeest zondag 7 oktober 2018

kinderfuif vrijdag 25 januari 2019

schoolfeest zaterdag 18 mei 2019

Contact

Vrije Basisschool 'De Kinderberg'
Bergstraat  18 - 3360 Bierbeek

(016) 46 40 37

directie@vrijeschoolbierbeek.be