Ouderraad

 
De ouderraad heeft als doel de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen door advies te geven, nieuwe ideeën aan te brengen en uit te werken.  

Een vraag, een suggestie... voor de ouderraad kan je via onderstaand formulier kwijt.

uw naam:*
uw e-mailadres:*
uw bericht:*
 
(*) Verplicht in te vullen
 
De ouderraad trakteert*

Heel wat ouders en sympathisanten steken af en toe een handje toe bij een of andere activiteit van de school. Klaswandelingen, leerlingenvervoer, de voorleesweek, de lichtjeswandeling, mossel- en schoolfeesten … het zou allemaal veel moeilijker of zelfs onmogelijk zijn zonder de onbaatzuchtige inzet van vele vrijwilligers.

Van 3 tot 11 maart is het weer Week van de Vrijwilliger. De ouderraad wil deze week aangrijpen om iedereen die wel eens voor de school in de weer is, van harte te bedanken. Daarom organiseren we op vrijdag 2 maart ‘De ouderraad trakteert’*.

Vanaf 20 uur zijn alle vrijwilligers welkom voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel in Taverne De Miester (Bergstraat 10, 3360 Bierbeek). Overigens is ook wie nog nooit als vrijwilliger voor de school actief was, maar dat in de toekomst wel graag wil doen, van harte welkom.

Jij komt toch ook? Laat het ons weten via ouderraad@vrijeschoolbierbeek.be of Facebook.

PS: heb je interesse om lid te worden van het Klusteam, maar zit je nog met vragen? Kom dan zeker ook eens langs!

* ‘De ouderraad trakteert’ is een organisatie van Basisschool De Kinderberg in samenwerking met de ouderraad.

In februari organiseert de ouderraad weer zijn jaarlijkse wafelverkoop*.

9 februari tot 2 maart: jaarlijkse wafelverkoop!

Nieuw dit jaar is dat je behalve de traditionele vanillewafels en chocoladetruffels ook chocoladewafels en frangipanes kunt bestellen. Nog meer argumenten om grootouders, nonkels en tantes, neven en nichten, vrienden en vriendinnen, buurmannen en buurvrouwen over de streep te trekken, dus.

De opbrengst willen we dit jaar investeren in meer of nieuwe speelmogelijkheden tijdens de speeltijden. Dat klinkt vaag, maar dat is omdat we nog naarstig op zoek zijn naar ideetjes en manieren om de speeltijden nog leuker te maken. Heb jij een geweldig idee? Laat het ons weten via ouderraad@vrijeschoolbierbeek.be!

Noteer in je agenda alvast:

  • Vrijdag 9 februari: start van de verkoop.
  • Vrijdag 2 maart: uiterste datum om je bestellingen binnen te brengen.
  • Dinsdag 13 maart: levering van je bestelling in de klas.

* De wafelverkoop is een organisatie van Basisschool De Kinderberg in samenwerking met de ouderraad.

Gezocht: handige Harry’s en Henriettes

Beste ouders,

De speelplaats verfraaien, de zandbak bijvullen of de fietsenstalling onder handen nemen,… als ouderraad krijgen we regelmatig de vraag of we kunnen helpen bij de praktische uitvoering van ideeën die het leven op school voor iedereen leuker of leerrijker kunnen maken.

We willen de school daar graag mee helpen, maar beschikken helaas niet altijd over de nodige mankracht of expertise. We weten ook dat er ouders zijn die wel af en toe de handen uit de mouwen willen steken, maar zich niet willen of kunnen engageren om als lid van de ouderraad maandelijks te vergaderen.

Zo groeide het idee om een ‘Klusteam’ op te richten, dat op vraag van de school sporadisch concrete projecten uitvoert. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om veel te vergaderen, wel om een beroep te doen op de deskundigheid en handigheid van vrijwillige ouders.

Ben jij een begenadigd doe-het-zelver, een enthousiaste werk(st)er of zelfs een vakman of -vrouw, en wil je af en toe een handje helpen of advies geven over een praktisch project van de school? Stuur dan een mailtje naar ouderraad@vrijeschoolbierbeek.be of kom naar ‘De ouderraad trakteert’ op vrijdag 2 maart (meer info daarover krijg je in de nieuwsbrief van februari).

Wij stellen een lijst samen van geïnteresseerden die we per e-mail zullen voorstellen om mee te werken aan specifieke plannen. Je beslist uiteraard helemaal zelf aan welke projecten je meewerkt en welke bijdrage je levert. Onze eerste concrete uitdaging wordt het bouwen van een podium voor het schoolfeest.

We kijken alvast uit naar jullie enthousiaste reacties! 😊

De ouderraad

PS: niet onbelangrijk: tijdens alle activiteiten als vrijwilliger voor de school ben je gedekt door de ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van de school.

Search

AANDACHT VOOR...

SCHOOLJAAR 2017-2018
 INSCHRIJVINGEN

voor dit schooljaar

na telefonisch contact
(016)46 40 37

voor volgend schooljaar

(geboortejaar 2016)

infomoment

donderdag 22 februari 2018 (19.30 uur)

inschrijvingen broers en zussen:

donderdag 1 maart 2018 (8 - 17 uur)

vrijdag 2 maart 2018 (8 - 16 uur)

dinsdag 13 maart 2018 (8 - 17 uur)

woensdag 14 maart (8 - 11 uur)

donderdag 15 maart 2018 (8 - 17 uur)

vrijdag 16 maart 2018 (8 - 16 uur)

inschrijvingen anderen:

vanaf woensdag 21 maart 2018 (8 uur)

VRIJE DAGEN 
maandag 30 april 2018

STUDIEDAGEN 
woensdag 28 februari 2018
woensdag 2 mei 2018

FEESTEN
zaterdag 2 juni 2018 schoolfeest

 

 

 

CONTACT INFO

Vrije School 'De Kinderberg'
Bergstraat  18

3360     BIERBEEK

(016) 46 40 37
directie@vrijeschoolbierbeek.be

template by JStemplates.com