Klop, kom binnen!

 

 

Week 3

Week 3

Met een extra rustdagje op woensdag , hadden we deze week  nog 4 dagen over om leuke dingen te doen zoals:

- te luisteren naar het verhaal van 'De mooiste vis uit de zee' , die leerde ons dat hij gelukkiger werd door te delen met anderen. Dit willen wij dit schooljaar zeker ook doen! Blijven we toch eens zitten met een 'zorgje' kunnen we dit kwijt in onze zelfgeknutselde troostvis. 

- een knoopje in onze eigen tong leggen. Enkele tongbrekers zorgden hiervoor! 

- het liedje en dansje van de strapdag vrij te oefenen tijdens flexwerk. Vrijdag hadden we dan ook veel stappende en trappende kinderen in de klas zitten! Super!

- 25 kinderen haalden de leesuitdaging! Daarom werd tijdens de rekenles de radio opgezet. Kunnen we volgende week nog beter dan 25?? Leg alvast je zaklamp klaar ...

- het Franse verhaal te beluisteren van Monsieur le loup. Het lukt ons nu reeds om in het Frans te vragen hoe laat het is en hierop te antwoorden.

- vrijdag tijdens het hoekenwerk van womo een klas van de toekomst te ontwerpen, een maquette te maken van een oud schoolgebouw, woorden uit het oud Nederlands te verklaren en de regels van het schoolregelement te verdelen bij de juiste periode.

klik op de foto 

Week 2

Week 2

Ondertussen zijn we het reilen en zeilen in het vierde leerjaar al wat gewoon en werd er deze week al hard gewerkt aan:

- een groepswerk van W.O. rond de school van vroeger. We gaven zelf een stukje les aan onze klasgenoten, dit ging vlot :)
- het opbouwen van de eeuwenband. Het werken met de jaartallen en de eeuwen was even zweten geblazen!
- het oefenen van het vingeralfabet. Sommige leerlingen kunnen nu hun eigen naam vormen.
- de eerste leesuitdaging. 17 leerlingen slaagden erin om 15 minuten op het toilet te lezen (sommigen hielden er zelfs rode billen aan over;). Dat verdiende dus wel een snoepje! Volgende week lezen we 20 minuten op onze buik in de zetel én gaan we voor meer dan 17 leerlingen! Doe zeker mee!
- het cijferduel van de bollobo's. Met de klasgroep moesten we 280 punten zien te verzamelen door cijferoefeningen juist op te lossen. Met makkelijkere oefeningen was 1 punt te verdienen, de moeilijkste leverden dan weer 5 punten op. We werkten als groep samen en sprokkelden zo wat reservepunten voor elkaar. We haalden zo maar liefst 384 punten!! Een grappig filmpje zorgde voor wat ontspanning na deze harde inspanning!
- oorzaak en gevolg. Aan de hand van een memory hadden we deze begrippen snel onder de knie.
- actualiteit. Elke vrijdagochtend bladeren we eens door de krant, we kozen deze week 3 artikels uit: over Krekelpop te Bierbeek, de boer die bomen vergiftigde en spijt toonde en waarom meesters en juffen op school geen medicijnen mogen toedienen.
- ons eigen klaspoppetje-sleutelhanger: iedereen hoort erbij!
- flexwerk: enkele leerlingen kozen om een dansje te maken op het Taalbendelied, scoodle play werd uitgetest, oefeningen werden afgewerkt, ...  vaak is er té veel keuze en té weinig tijd ;)

foto'sAfbeeldingsresultaat voor werken

 

Meten is weten!

Meten is weten!

Deze week werd er heel wat gemeten in de rekenles. De standaardmaten (lengte en gewicht) uit de afgelopen leerjaren werden nog eens opgefrist en vastgezet door het uitvoeren van allerlei meetopdrachten.

NIEUW: Het gebruik van de verhoudingstabel bij het omzetten naar andere maten.

TIP: Zet een stip onder het cijfer dat de E weergeeft in het getal. Dit cijfer hoort in de tabel bij de maateenheid die erachter staat. Vb. 45 cm, de 5 noteer je in de tabel in het hokje van de cm en de 4 bij dm.

FOTO's

Afbeeldingsresultaat voor meten is weten

Eerste schoolweek

Eerste schoolweek in L4:

We maakten met elkaar en vooral met de nieuwe juffen kennis, we gingen op zoek naar de verdwenen kleuren van de regenboog en voerden allerlei opdrachten uit, we maakten kennis met de Bollobo's in onze nieuwe Reken Maar (dat je het kan!) rekenboeken, we hielpen Bento van het onbewoond eiland af door samen allerlei rekenopdrachten uit te voeren, tijdens het nieuwe keuze-uur: FLEXI-UURTJE oefenden we voor rekenen de maaltafels in met een vouwspelletje, maakten we met handen en touw allerlei figuren, tekenden we met een stappenplan een kikker en maakten zo samen een verjaardagskalender, ...

We werkten ook al met de gevoelskaarten en noteerden onze gevoelens van tijdens de eerste 'spannende' schoolweek op het klasbord. Nieuw in de klas, iedereen hoort erbij ... is ons eerste W.O./taal-thema waar al flink aan gewerkt werd. We knutselden onszelf zodat iedereen kan zien wie er in onze klas zit. Vandaag kwam ook de eerste leesuitdaging aan bord te hangen en iedereen verdiende een pluim voor zijn fijne, sociale coole kikker-gedrag! 

Benieuwd... hier enkele kiekjes + nog foto's

                                         Afbeeldingsresultaat voor ztrings

 

 

 

Eerste schooldag

Eerste schooldag

Iedereen van het vierde leerjaar kon de juffen snel terugvinden dankzij hun kleurrijke kledij. We willen er dan ook samen een kleurrijk schooljaar van maken. We luisterden naar het lied van de regenboog en juf Ann en juf Katrien kregen de opdracht om de kleuren van de regenboog te bewaken.

We maakten kennis aan de hand van een M&M-aperitiefje en hoorden zo ook enkele leuke vakantieavonturen.

We spraken af dat wij dit schooljaar 'coole kikkers' willen zijn, dit zijn kinderen die zich prettig, respectvol en sociaal tegenover elkaar gedragen. Wil de kikker gaf ons alvast het juiste voorbeeld en we vouwden onze eigen kikker in origami.

Na de middag schrokken de juffen wel even! Al hun kleuren waren verdwenen!  Alles zwart/wit zagen ze niet zitten en ze vroegen de leerlingen om hulp. Met 6 opdrachten konden we de kleuren terug verdienen!

Zo gezegd, zo gedaan! We beleefden een gezellige buitennamiddag!

Afbeeldingsresultaat voor coole kikker

Regenboog

            Klaar voor een schooljaar vol kleur?
 

                       Juf Katrien en juf Ann kijken alvast uit naar jullie komst!Afbeeldingsresultaat voor regenboog

Binnen kijken > Vierde leerjaar

Zoeken

Data

SCHOOLJAAR 2019-2020

VRIJE DAGEN en STUDIEDAGEN 

woensdag 18 september

maandag 30 september

woensdag 20 november

woensdag 15 januari

maandag 3 februari

woensdag 20 mei

(vrijdag 22 mei = brugdag) 

FEESTEN

eetfeest zondag 13 oktober

kinderfuif vrijdag 7 februari

schoolfeest zaterdag 9 mei

Contact

Vrije Basisschool 'De Kinderberg'
Bergstraat  18 - 3360 Bierbeek

(016) 46 40 37

directie@vrijeschoolbierbeek.be