Klop, kom binnen!

 

 

Sportieve coole kikkers

Sportieve coole kikkers

Tussen de toetsen van begrijpend lezen en meten en metend rekenen door was de scholenveldloop de ideale sportieve ont(in)spanning. 
De turnleerkrachten daagden de leerlingen en kleuters uit om samen een zo lang mogelijke afstand al lopend af te leggen.
Iedere klas kreeg de opdracht om in 5 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes van 180 meter te lopen. Onze coole kikkers liepen er samen maar liefst 138! (goed voor zo'n 24 km) Ze werden dan ook uitbundig aangemoedigd door de klasmascotte.
Een lekkere sappige appel smaakte nadien heerlijk! In de klas mocht het net iets ongezonder wanneer we juf Katrien haar verjaardag vierden. Een chocotoff mocht hierbij niet ontbreken én ... er zat er toch wel eentje tussen met een gouden streep! Noach was de geluksvogel!

De sportieve dag werd in de namiddag nog verdergezet met de eerste zwemles. Sommigen keken erg uit naar deze frisse afkoeling.

        Klik op de kikker voor actiefoto's                                                                                                                 

Week 20 september

Week 20 september

In de rekenles werd blok 1 afgerond. Dit betekent dat er volgende week een eerste toets gepland staat. Best spannend voor sommigen, maar met de nodige inzet, tips van de juf (en een klein peppilletje ;-) ), komt dit vast en zeker goed yes. In een herhalingsles over de gewichten stonden de leerlingen verbaasd dat een pasgeboren kangoeroe maar 1 gram weegt. Wanneer we naar een filmpje over dit wonder van de natuur keken werd duidelijk waarom (https://www.nationalgeographic.nl/video/tv/de-ongelooflijke-geboorte-van-een-baby-kangoeroe). We gebruikten een "Petit Beurre koekje" om tijdsindelingen te herhalen. Wisten jullie dat de 4 ronde hoeken voor de 4 seizoenen staan ? De kleine rondjes aan de zijkanten de 52 weken van het jaar voorstellen ? Dat het koekje 7 cm meet, voor de 7 dagen van de week ? En dat er in het midden 24 puntjes staan voor de 24 uren in een dag ? En dit allemaal sedert 1882!                         Wow: wist jij dit al over het Petit Beurre-koekje? - Libelle

Tijdens socio werkten we verder in onze coole kikkerbundel. We bespraken de werkwijze van onze gevoelsmeter in de klas. We hadden het ook over samen spelen en dat dit met 30 leerlingen soms echt wel een hele kunst is! Maar... met de nodige afspraken, overlegmomentjes,tips, ... moet dit wel lukken. Dat praten dus altijd het beste medicijntje is wanneer het al eens fout loopt.We bespraken in groepjes hoe uniek ieder van onze klas wel is en maakten hier klasposters van. Tot slot speelden we het spel "Ik ben uniek" en leerden elkaar zo net weer wat beter kennen.

                                        6 tips voor een uniek congres

Jij hoort erbij!

 JIJ HOORT ERBIJ ... (week 6 september)!

Zo klinkt de titel van ons eerste taalthema.
We zijn allemaal anders en toch hebben we ook heel wat gemeenschappelijk! We bouwen aan vertrouwen en ontdekken dat we mogen zijn wie we zijn!
Tijdens deze eerste volledige lesweek hebben we niet stilgezeten.

* We herhaalden al wat leerstof van het derde leerjaar.
* We maakten een lidkaart van onze klasgroep. 
* We kregen enkele opdrachten waarbij we goed moesten samenwerken.
* We speelden 'Wie is het?'
* We maakten een klaspoppetje van onszelf.
* We bezorgden de juf heel wat weetjes over onszelf.
* ...

 15 maart Familieviering 'Jij hoort erbij' - RK Kerk Joppe
foto's

Ook tijdens de rekenles zaten we niet stil tijdens deze eerste week. We herhaalden de getallen tot 1000, het handig rekenen + en -, de breuken, het cijferen + en -, de kalender en de gekende lengtematen. Tijdens een middagpauze maakten we een wandeling van 1 km met de wielmeter (met diegenen die hier zin in hadden). Deze liep van aan het zebrapad tot de brug van de snelweg. Ook de afstand naar de Borre (turnles) werd opgemeten: 720 meter! Tussen de rekenlessen door maakten we tijd voor leuke tussendoortjes zoals het concentratiespelletje: "Simon zegt".

Fijn weekend allemaal !

FOTO'S