Klop, kom binnen!

 

 

Dankjewel voor de cadeautjes

Dankjewel lieve ouders en kinderen voor de cadeautjes heart

               

Alle foto's op een rij

Alle foto's van het afgelopen schooljaar op een rij...

 

               Klik op de prent

 

 

Prettige vakantie 2024 !

PRETTIGE VAKANTIE COOLE KIKKERS VAN L4 coolheart !!!

Zing, lach, dans, spring, speel, ontdek én bewonder ... Twee maanden aan een stuk !!!

 

De laatste dagen in de rekenklas

De laatste dagen in de rekenklas...

Staken we in kleine groepjes een GYNZYquiz in elkaar over de leerstof die we het afgelopen jaar zagen in het vierde leerjaar, trakteerden de jarigen van de maanden juli en augustus ons op enkele super lekkere dessertbuffetten, vulden we elke dag dat we een rekeneindtoets maakten eerst ons "POTJE VOL GELUK", kregen we als laatste geluksbrengertje een :-) armbandje, sloten we het afscheidsfeestje van Risse af met een lekker en verfrissend waterijsje (PS. Risse je zal ontzettend gemist worden op onze school, je was een erg belangrijke schakel in onze coole kikkerklas én kom zeker nog regelmatig eens op bezoek, altijd welkom!!!) én kreeg Risse de klasmascotte T-shirt én kikkerknuffel als afscheidscadeau, speelden we nog enkele leuke tussendoortjes, vulden we ons groeiboekje in, vulden we ook een evaluatieformulier in over onze eindtoetsen, speelden we de GYNZYquiz, speelden nog een partijtje KUBB én vroeg juf Ann tot slot of we elk een positief en/of negatief puntje van het afgelopen jaar konden geven, die juf zeker zal meenemen naar de kinderen van het volgende schooljaar.

    Klik HIER

 

Sportdag 2024 foto's

Sportdag 2024 foto's

Kleutersportdag - Gravenbos

 

Week 17 juni

Week 17 juni

Ook tijdens deze voorlaatste schoolweek werd er nog hard gewerkt (aan verkeer). In een hoekenwerk van W.O. werden de verkeersborden opgefrist, routes werden berekend, auto's werden geprogrammeerd, ...

Vrijdag sloten we dit thema af met een fietscontrole, behendigheidsspelletjes op de fiets en ... uiteindelijk dan toch een fietstochtje (zelfs zonder bui!). Het water kwam niet langs boven uit de hemel gevallen, maar wel langs onder opgespat ... sorry voor de aflevering van 'modderige' leerlingen (tip: een spatbord is echt wel een zinvol voorwerp wink)

L2 Fietsparcours - Gravenbos

De laatste loodjes

De laatste loodjes wegens het zwaarst...

Dat merkte ik (juf Ann, de rekenjuf wink) ook tijdens deze laatste herhalings-en toetsenweek. Vandaag konden de leerlingen nog een laatste keer oefenen (en of vragen stellen) voor hun eindtoets meten en metend rekenen van morgen. Om de moed er in te houden moesten de leerlingen 15 minuten oefenen in hun extra oefenbundel en werden ze daarna 5 minuten beloond met het lezen van een strip. Daarna weer 15 minuten oefenen met de oefentoets MMR in het rekenboek F en weer 5 minuten striplezen als beloning. Vergeet ook thuis niet om dagelijks een kleine beloning in te lassen voor al dat harde werk!   Klik HIER.

 

 

Week 10 juni

Week 10 juni

sport en spel aan het patronaat
thema verkeer: 'Lang leve de fiets'
tussendoortjes als ontspanning tijdens de toetsen
film Mozes - de prins van Egypte
Tutorlezen met L1
voetjes op het strand
klascontract met fijne afspraken voor nog 2 leuke laatste schoolweken

Bestand:L4 barcelona.svg - Wikipedia


 

Correctiesleutels taalbeschouwing

Correctiesleutels taalbeschouwing.

 

                        Klik HIER

 

Week 3 juni

Week 3 juni

Het onderwerp 'Elk diertje zijn pleziertje' werd afgesloten met een hoekenwerk. Opzoekwerk, raad welk dier het is, dierenweetjesmemory, kruiswoordraadsel, ... 
Motiveren om te leren ... na elke afgewerkte opdracht mocht er een tussendoortje getrokken worden.De allerlaatste w.o.-toets van dit schooljaar werd afgenomen. 

Omdat de lange regenbuien ondertussen EINDELIJK achterwege blijven, knutselden we vrijdag al in het zomerthema. 
 
Fruitige deksels van strijkkralen | Hare Maristeit
Correctiesleutel thema 10 spelling

Correctiesleutel thema 10 spelling

 

Klik hier

Correctiesleutel herhalingsbundel spelling

Correctiesleutel herhalingsbundel spelling

 

Klik HIER

Bollé Bollé

Bollé Bollé

Vandaag kregen we in de rekenklas bezoek van de papa van Korneel met twee collega's uit Tanzania.

De papa van Korneel is de voorzitter van de vzw Bollé Bollé waarmee hij ondertussen al 17 jaar projecten in onderwijs en gezondheidszorg ondersteunt in Tanzania. Naast de volledige bouw van een secundaire meisjesschool met een internaat voor 900 leerlingen, bouwden ze ook heel wat klassen, slaapzalen en een refter met keuken aan de lagere school voor zo'n 600 leerlingen (waarvan ongeveer de helft op internaat zit). 

Vorige week kwamen de voorzitter en secretaris van de Tanzaniaanse NGO Bollé Bollé voor het eerst op bezoek in België. Naast een aantal vergaderingen en een bezoek aan de toeristische highlights wilde de papa van Korneel John en Michael ook vooral het gewone leven hier in België laten zien. Hieraan kon een bezoek aan onze school niet ontbreken.

Korneel en Bram startten het bezoek aan de rekenklas met een powerpoint over het mooie Tanzania en het project Bollé Bollé. Nadien lieten wij zien hoe een rekenles er op onze school uitziet. Met welke rekenboeken wij werken, hoe een digibord werkt, chromebooks...

Voor John en Michael heel indrukwekkend omdat er in Tanzania nog op een heel 'klassieke manier' lesgegeven wordt nl. met krijt op een zwart muurbord en veel (over)schrijven van lesmateriaal in schriftjes met lijntjespapier... Maar ook voor ons was het heel indrukwekkend om zien dat de kinderen in Tanzania met wel tot 100 leerlingen in één klas zitten !!! Dan hebben wij met z'n 30 toch maar een klein klasje hé wink!

FOTO'S

 

CS extra vrijblijvende oefenbundel voor de eindtoetsen rekenen juni.

CS extra vrijblijvende oefenbundel voor de eindtoetsen rekenen juni.

  Klik op de prent

 

 

Week 27 mei 2024

Week 27 mei 2024

In de laatste week van mei checkten we hoe het zit met ons batterijtje. Hebben we nog genoeg energie om de laatste schoolmaand in te zetten? Wat kunnen we doen om onze batterij terug  op te laden? Op welke manier kunnen klasgenootjes ons energie geven?

"Juf, wanneer veranderen we van plaats?" is een tweewekelijks terugkerende vraag. Dit is voor juf telkens een heel puzzelwerk om voor iedereen een zo goed mogelijke klasplaats te kiezen. Daarom vroeg ze hulp aan de leerlingen zelf. Iedereen mocht 1 naam plaatsen (behalve de eigen naam) en 1 slimme verschuiving doen.
 
Daarnaast blijven een quiz over de leerstof op de Chromebook en de knutsellessen nog altijd favoriete activiteiten.  
Mut Radium Ohne Zweifel energie batterij Wille Nachsicht Patois
C.S. Wereldkanjers 'Elk diertje zijn pleziertje'

C.S. Wereldkanjers 'Elk diertje zijn pleziertje'

 

Wereldkanjers 4: Elk diertje zijn pleziertje

Schoolfeest 2024

Schoolfeest 25 mei 2024

Wij vlogen mee!

 

Poster Vliegtuig opstijgen vanaf de luchthaven. - Nikkel-Art.be   + extra portie FOTO'S

 

Even time out

Even time out

Hebben we tijdens de rekenles even nood aan een time out, dan kunnen we sinds enkele weken ons gedurende enkele minuutjes terugtrekken in de gang aan de buitendeur van de klas. Hier hangt een grote flap om in te kleuren, kruiswoordraadsels in te vullen, breinbrekers te kraken, woordzoekers te doorstrepen, doolhoven te volgen ... Tijd om even te ontspannen om er daarnaar weer te kunnen invliegen wink.

Heb jij thuis zelf iets leuks dat hiervoor kan dienen, dan mag je dit altijd meebrengen.

   Klik op de prent

 

Licht en schaduw

Licht en schaduw

Tijdens één van de leukste rekenlessen van het jaar, ontdekten we hoe schaduw ontstaat. Helaas was de zon afgelopen woensdag (weer) niet van de partij en maakten we van een andere (kunstmatige) lichtbron gebruik om zelf schaduw te creeëren: de zaklamp. Op het einde mochten we zelf creatief experimenteren.

                              Klik op de prent

 

 

 

Schoolreis

Schoolreis

Met de trein is het altijd een beetje reizen ... (met vertraging ;) maar we bereikten nog tijdig het chocolademuseum waar we in de voormiddag de hele weg van cacaoboom tot lekkere chocolade proeven, mochten beleven.
's Middags staken we de straat over voor een bezoekje aan de Zoo. In de lessen W.O. leerden we al heel wat over de dieren en dit konden we nu ook in het echt bekijken. We kregen eerst een rondleiding van een gids die ons nog heel wat weetjes wist te vertellen, maar de vele dierenkenners onder ons konden ook haar verbazen met hun ruime kennis!
Met de plattegrond in de hand mochten de leerlingen ook vrij rondkijken. De centjes uitgeven in het winkeltje stond als afsluiter gepland.
Op de terugreis werd er op de trein dan ook flink gesnoept en nagepraat over deze leuke schooldag.

Plattegrond van ZOO Antwerpen - ZOO Antwerpen + extra portie foto's

Week 30/04

Week 30/04

We dompelden ons deze week verder onder in de dierenwereld. Na onze knappe presentaties van de diersoorten en het aandachtige luisterwerk speelden we een quiz over dierenweetjes. Onze chromebook werd verbonden met het digibord en zo had iedereen zijn eigen inbreng. Het was een kwestie van nadenken, snel zijn en ook al eens durven gokken. Het werd een fijn klasmoment.
We bestudeerden de ontwikkeling/levenscyclus van enkele dieren en kwamen al snel tot de vaststelling dat hoe kleiner het dier, hoe korter de ontwikkeltijd is. Deze ontwikkeltijd stelden we schematisch voor op een tijdband.
Ook bij muzo zaten we niet stil, daar komen we soms handen én tijd te kort met Moederdag, Vaderdag en het schoolfeest in het vooruitzicht.

levenscyclus van vlinder vector illustratie 20240687 Vectorkunst bij Vecteezy

 

Vlaamse toetsen

Vlaamse toetsen.

Jullie wisten via allerlei kanalen dat deze er zaten aan te komen. Deze week was het dan zover. Voor sommigen waren dit leuke uitdagers, voor anderen eerder energievretertjes. Maar... met wat leuke tussendoortjes was "de pijn" snel vergeten wink.

   Klik op de prent.

 

 

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 11.

Correctiesleutel extra vrijblijvende oefenbundel blok 11.

  Klik op de prent

 

 

Presentaties diersoorten

Presentaties diersoorten

Bekijk hier de presentaties door op de diersoort te klikken.

Zoogdieren

Wormen

Tien om te zien (zolang het nog kan): dit zijn de meest bedreigde diersoorten ter wereld | Het Belang van Limburg Mobile

Week 16/04 en 22/04

Week 16/04 en 22/04

Na de paasvakantie gingen we van start met ons nieuw (en al het voorlaatste!) thema van W.O.: 'Elk diertje zijn pleziertje'. 
We namen letterlijk de natuur even onder de loep. Met water en een plastiek bekertje maakten we immers zelf een vergrootglas. 
We maakten een identiteitskaart van ons lievelingsdier. Het werken op de Chromebook kent tegenwoordig voor de meeste leerlingen geen geheimen meer. Per diersoort werd er dan ook hard gewerkt aan een presentatie. Deze brengen we volgende week voor de klas. Sommige lln vinden een presentatie maken zo fijn dat ze dit zelfs thuis in hun vrije tijd doen en dan 's middags tijdens het boterham-eten voor de klas brengen :) 

We deden ook de oefentest van IDP (voorloper van de Vlaamse toetsen) op de computer. In mei maken we de echte testen. De Vlaamse toetsen zijn enkel voor taal en rekenen. De IDP test doen we voor W.O.. Het oefenen ging alvast heel vlot, dus dit komt zeker goed.

Tijdens het BAVI-lezen staan de luisterboeken deze maand in de kijker. We beluisterden het verhaal van 'Mulan' en 'Ratatouille'. 

Module Kennen en herkennen van dieren - PDF Free Download

Kiko en Flo vervolg.

Kiko en Flo

                                  

Weer even geleden dat Kiko en Flo (onze 2 coole kikkers uit de socio-les) van zich lieten horen. Ze hebben echter niet stilgezeten de afgelopen maanden. Zo passeerde Thema 1: Respect voor iedereen (thuiskomen in de groep - veilige schoolomgeving - ontwerp je eigen klas- respect voor iedereen). Thema 2: Een (h)echte klasgroep ( rollen in een groep - wissel de rollen - wie ben ik binnen de groep waartoe ik behoor - een goed team) en Thema 3: Leren communiceren (hoe wordt er gecommuniceerd - emoties uitdrukken - communicatieproblemen - conflicten oplossen) . Momenteel zijn wel begonnen aan het Thema: Pestgedrag herkennen (wat is pesten - pesten, plagen of ruziemaken  - ervaren van uitsluiting via groepsindeling en niemand uitsluiten). 

Wekelijks maken we ook vééééééél tijd voor het vaste onderdeel: Hoe gaat het in L4 ? Dan krijgt iedereen de kans om kleine of grote frustraties te uiten. We spreken ruzies uit, zoeken naar oplossingen waarin alle partijen zich kunnen vinden, evalueren eerder gemaakte afspraken... 

We gaan ook wekelijks op zoek naar in wie  " De complimentenkikker" in zijn of haar bank verstopt lag. Deze leerling krijgt dan de taak om die week vele complimenten te strooien naar de klasgenoten of juffen of ...

Eindigen doen we met een "bouwen aan een positief klasklimaatspel".

Wat gaat dat uurtje telkens weer snel voorbij smiley!

 

Nieuws van Wannes en Ella Marie

Nieuws van Wannes en Ella Marie

De juffen kregen een mailtje van onze werelreiziger Wannes. Hij deelde leuke weetjes en foto's met ons mee én stelde ons hierbij ook vragen. Tijdens het verorberen van onze boterhammen keken we hiernaar en stuurden we een mailtje terug. Altijd fijn om nieuws te ontvangen en zo een beetje mee op reis te gaan.

Ella Marie had ook nieuws. Ze verbleef vorige week in het ziekenhuis en kreeg daar een insulinepompje. Ze maakte hierover een hele mooie PPT en beantwoordde nadien alle vragen. Hoedje af voor Ella Marie !!!

Tijdens het eten van onze boterhammen kijken we voortaan regelmatig naar de mooie natuurfilms van David Attenborough. Op deze manier kan iedereen rustig genieten van zowel de maaltijd als de prachtige beelden.

    Klik op de foto

 

 

 

Ik kaart ik reken

Ik kaart ik reken.

We onderzochten deze week de kenmerken van deelbaarheid door 2,5,4,10... en startten de les met een kaartspel. Zo werd rekenen nog leuker wink!

 

                                                klik op de prent voor de foto's

Uit dit boekje haalde juf haar inspiratie én voor jullie misschien een leuke cadeautip om het rekenen al spelenderwijs in te oefenen.

https://photos.app.goo.gl/j6bK8h42qoYnWwHC8

De Goede week

De Goede week

upcycling
het paasverhaal
hoekenwerk techniek
afscheidsfeestje
rapport
laatste sport en spelletjes
jarigen
...

Vrolijk pasen

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 10

  Klik op de prent

 

 

Broederlijk Delen

Broederlijk Delen

Samen in actie voor Broederlijk Delen 2024 | Kerknet

De W.O.-lessen stonden deze week in het thema van Broederlijk Delen. De slogan 'SAMEN, PLEZANT, STERK!' konden we in vele activiteiten toepassen. 

Week 4 maart

Week 4 maart

Wist je dat ...

... we deze week in het thema van de boekenweek 'sport en spel' enkele nieuwe spelletjes leerden kennen zoals touwtikker, nummertikker, sociaalbal, levend kwartet. We lezen zelf de spelregels, leggen dit nauwkeurig uit aan de klasgenoten en dan ... spelen maar.

... we tijdens de W.O.-les leerden dat we op verschillende manieren kunnen HERGEBRUIKEN. We gingen op zoek naar leuke ideeën om te 'upcyclen' en deze werken we later uit.

... we niet kunnen wachten tot het volgende week de kinderfuif is! Onze aquariums zien er alvast prachtig uit om de tafels mee te versieren.

Here's how aquariums in Vastu can help you earn good karma | Architectural Digest India

C.S. Wereldkanjers Niets verspild

C.S. Wereldkanjers 'Niets verspild'

 

Wereldkanjers 4: Niets verspild

 

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 9

Correctiesleutel extra vrijbijvende oefenbundel blok 9.

 

  Klik op de prent

 

 

Week 26 februari

Week 26 februari

Ondertussen kennen we de afvaltrechter al goed. Deze week keken we naar voorwerpen die we kunnen lenen - delen - huren om zo afval te besparen. We ontdekten het 'druppeleffect'. Wat komt er allemaal bij kijken voor bv. een boek in de winkel ligt en in elke cirkel ontdekten we wel afval of vervuiling.
Dinsdag hadden we de zonnigste dag uitgekozen om zwerfvuil te gaan rapen in de schoolomgeving. Dit was (helaas) een groot succes, we verzamelden maar liefst 2 volle zakken zwerfvuil.
Het thema 'groepsdruk' kwam aan bod in de klasbabbel en we speelden GOTCHA als afsluiter.
Ten slotte was er geen mooiere dag om onze hartige maand af te sluiten dan op complimentendag! 

 

Het is vandaag Nationale Complimentendag - vv Helden

Na krokus

Na krokus

Na de krokusvakantie vlogen we er terug in.
Met een herhalingsles en een toets sloten we het thema 'Help, bel 112!' af en maakten we kennis met het volgende 'Niets verspild.' We brainstormden over afval en ontdekten het verschil tussen natuurlijke en menselijke afval. We bestudeerden de 'afvaltrechter' die ons kan helpen om de afvalberg zo klein mogelijk te houden.

Tijdens socio dachten we na over wat er allemaal kan misgaan bij communicatie én, nog belangrijker, leerden we hoe het dan beter kan. De verbindende communicatie van de giraf is niks nieuws meer, maar oefening baart kunst! Op het einde van de les is het altijd fijn als onze samenwerkingsopdracht vlot lukt. 

Vrijdag kozen we uit enkele kunstvormen om ons creatief talent te laten zien.

551.300+ Februari Stockfoto's, afbeeldingen en royalty-free beelden - iStock | Maart, Mei, Januari

Voorlezen in het 2de leerjaar

Voor de krokusvakantie werkten de leerlingen van het 4de leerjaar een verteltas uit.
Per twee kozen ze een prentenboek om voor te lezen aan de leerlingen van het tweede leerjaar. 

We oefenden op articuleren, op expressief lezen én we bedachten zelfs een eigen spel rond het prentenboek. 

Na heel wat voorbereiding en oefening nodigden we het tweede leerjaar uit om te komen luisteren en spelen. 
We genoten er allemaal van! 

Hier kan je de foto's terugvinden! 

https://drive.google.com/drive/folders/1UxitltxVKN3OqfAs8rJkAd4ArtgHVMO3

 

Groetjes van de koele kikkers! 

Brandweer en carnaval

Bezoek aan de brandweer en carnaval vieren.

Geen leukere manier om de samenspeelweek te beëindigen dan met 
een bezoek aan de brandweer en een oriëntatiespel met opdrachten rond carnaval met L3.

Kijk mee.

Correctiesleutel W.O. 'Help, bel 112!'

Correctiesleutel W.O. 'Help, bel 112!'

- bundel komt mee naar huis op maandag 5/02
- X in de bundel = leren
- herhalingsmoment in de klas op maandag 19/02
- vrijblijvend oefenen op scoodle play
- toets op vrijdag 23/02

 

Wereldkanjers 4 - Help, bel 112! · Eureka ADIBib

Week 29 januari

Week 29 januari

Deze week:
- kwam er een hulpverlener - ambulancier in de klas vertellen
- 'cirkelden' we rond vriendschap (start 'Week tegen pesten')
- toonden we bij socio emoties en leerden we dat we emoties bij andere mensen soms verkeerd inschatten, daarom is het belangrijk om ook te praten over hoe je je voelt (verbindende communicatie)
- speelden we de energizer '2 neuzen': juf zegt een getal en een lichaamsdeel, de lln proberen deze combinatie zo vlug mogelijk te vormen
- om onze typvaardigheden eens op een andere manier te oefenen, stuurden we allemaal een mailtje naar juf Ann heart
- carnaval komt stilaan dichterbij ... dus we schilderden alvast een masker
- gingen we na lange pauze ook de eerste keer terug zwemmen

Fotograf pořízení s cartoon camera ilustrace na izolované pozadí fototapeta • fototapety výtvarné umění, dospívající, fotoreportér | myloview.cz

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 8

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 8.

 Klik op de prent

 

Week 22 januari

Week 22 januari

Tijdens de W.O.-lessen deden we proefjes rond de zintuigen, we tekenden onze lichaamsomtrek en gingen op zoek naar de juiste benamingen voor onze botten. Wist je dat het geraamte van de mens uit 206 verschillende botten bestaat? Aan deze opdracht hebben we dus nog wat werk.
We leerden ook over de ademhaling en de werking van de longen. Wist je dat alle vertakkingen in onze longen samen een lengte van 2400 kilometer hebben? Op het einde deden we een yoga-oefening, dit helpt om trager en dieper te ademhalen.
Tijdens het lesje in ons project VUUR leerden we dan weer de veiligste manier om te vluchten bij brand. Hebben jullie thuis ook een vluchtroute uitgestippeld?
In socio ontdekten we wat we nodig hebben om goed te communiceren met elkaar en leerden we het verschil tussen verbale en non-verbale communicatie. Een spelletje blad-steen-schaar met het hele lichaam zorgde voor een leuke afsluiter.
Enkele groepjes brachten ook het toneellezen voor de klas en op vrijdagnamiddag stond er weer een leuke én deze keer ook plakkerige knutselactiviteit op het programma.

Ademhaling trainen, hoe doe je dat? | Fiets.nl - Race en MTB website


 

Week 2 van 2024

Week 2 van 2024

Hoekenwerk E.H.B.O.: bloedneus verzorgen, spiraalverband aanleggen, reanimatiefilmpje, ...
Situaties inschatten als veilig of onveilig.
Zorg dragen voor je eigen gezondheid. Hoe goed scoor jij?
Hoe werkt ons oor? Hoe kunnen we onze oren beschermen?
Decibelmeter.
Project VUUR: Waar rook is, is vuur. Rookmelders + slapen met de deur dicht.
Samenwerkingsspelletjes: Hou de bal hoog - Standbeeld.
Striptekening uitvergroten.

We hebben ons EHBO-koffertje niet op orde

Week 1 van 2024

Week 1 van 2024

In de eerste schoolweek van het nieuwe jaar:
- eindigden we elke dag met een klaswens van een klasgenoot
- wensten we juf Ann veel beter SAP wink
- knutselden we een echte skipiste met veel skiërs erop.
- zijn we gestart met het nieuwe W.O.-thema 'Help, bel 112!' en daarnaast werken we ook met project VUUR, een werkboekje van de brandweer over brandveiligheid. Als we alle lessen goed doorlopen hebben, mogen we op bezoek in de brandweerkazerne!
- werden de belangrijkste klasregels nog eens extra in de verf gezet.
- deden we elke dag een positieve groepsopdracht: positieve wave, krantenmepper, good feeling dance
- gingen we 'cirkelen', een kringgesprek met duidelijke afspraken.
- deelden we complimenten uit! We dachten hierbij goed na welk compliment het best bij welk klasgenootje paste.

84% Urban Indians say they are happy; India ranks 4th in happiness among 32 countries: Ipsos Global Happiness Survey (Life Satisfaction across the world) | Ipsos

Beste wensen voor 2024

                           

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 7.

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 7.

  Klik op de prent

 

C.S. Wereldkanjers Werk aan de winkel

C.S. Wereldkanjers Werk aan de winkel

Toets op vrijdag 12/01/'24
Herhaling in de klas op maandag 8/01/'24 (bundel meebrengen)
Vrijblijvend oefenen via scoodle play
Correctiesleutel klik hieronder.

Wereldkanjers 4: Werk aan de winkel

Laatste weekjes van 2023 (bis)

Laatste weekjes van 2023 (bis)

Tijdens deze laatste weekjes bereidden we ons tijdens de advent 3 weken lang voor (samen met Robby en de hele lagere school)  op Kerstmis.

Mochten we het vredeslicht in ontvangst nemen.

Maakten we onze eigen klasmascotte coole kikker T-shirt.

En eindigden we met een leuk én lekker kersthoekenwerk.

Een fijne en gezellige kersttijd lieve coole kikkers van L4 en tot in 2024 !!!

 

Stockfoto's van Kerstmis kikker, rechtenvrije afbeeldingen van Kerstmis kikker | Depositphotos Klik op de prent

 

Laatste schoolweek van 2023

Laatste schoolweek van 2023

Tijdens deze laatste schoolweek van 2023 bouwden we een kettingreactie, werden de nieuwjaarsbrieven afgewerkt, gingen we naar de kerstviering en maakten we er nog een leuke laatste schooldag van in 2023.

Fijne kerstvakantie en tot in 2024 kanjers van L4!

jakosawi Gratis Wenskaarten (e-cards) - fijne kerstvakantie 1901 -

Week 11 december

Week 11 december

klasverbindende opdrachten uit de adventskalender
verstoppertje spelen
in onze kerstboom hangt ...
IK BEN DE MOEITE WAARD
nieuwjaarsbrieven
gevaarlijke beroepen
lichamelijk en geestelijk ongezonde beroepen 
kerstroos knutselen

traktatie van de Sint: film WONKA yes

Wonka is een fantasievolle film voor jong en oud - Geekish.nl

Correctiesleutel extra oefenbundel 6

Correctiesleutel extra oefenbundel blok 6

  Klik op de prent

 

Week 4 december

Week 4 december

We zijn gestart met ons nieuwe W.O.-thema 'Werk aan de winkel'. 
Halftijds - deeltijds - pensioen - uitkering - ruilhandel - ontslag - talent - loon - vrijwilligerswerk - beroepssector - ... zijn begrippen die deze week al aan bod kwamen. Het was ook fijn om de kinderen over het beroep van hun mama en papa te horen vertellen!
De Sint trakteerde ons op zijn verjaardag op een leuke show én een flimticket dat we volgende week mogen gaan inruilen! (ons klasfilmpje)
Ondertussen werd er ook al een adventshoekje in de klas gemaakt waar we elke dag een deurtje mogen openen met daarachter een klasopdracht om verder te bouwen aan een verbindend klasklimaat! 

 

Houten Huis Kerst Adventskalender | DIY Kerstmis Adventskalender

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Dit jaar vond het grote Sinterklaasfeest in De Borre plaats. Daar stonden Sinterklaas en zijn 2 Pieten ons al op te wachten in de grote zaal. De rode draad doorheen de voormiddag was het feit dat de 2 Pieten de pakjes voor de Kinderberg niet meer vonden.... Het werd één grote, mooie show met onze knutselwerkjes, filmpjes, boodschappen van de Sint voor de klas, ... én gelukkig vonden de Pieten onze pakjes net op tijd terug. Wij kregen een wel heel uniek cadeau. Op vrijdag 15 december gaan we met de hele klas naar de Kinepolis naar een film kijken. WOW een hele filmzaal voor ons alleen :-) !!!

Sinterklaas – Stichting Jeugdwerk BaarleKlik op de Sint voor foto's en filmpjes

 

 

Advent week 1

  Advent week 1: SAMEN DEEL JE MEER...

                                      FOTO'S klik op de prent

Deze ochtend verzamelden alle leerlingen van de lagere school in de turnzaal. Waarom was al snel duidelijk. De adventskrans toonde aan dat het eerste kaarje mocht aangestoken worden. We luisterden naar het eerste deel van het verhaal van Robby, een leeftijdsgenootje dat in armoede leeft. Hij maakte met oud karton een reuzeknikkerbaan doorheen zijn hele huis. Samen met mama, broertje en 3 vrienden. Samen delen/spelen ook veeeeeeel leuker.

Juf Leen leerde ons het refreintje aan van het adventsliedje: Vier weken.

Tot slot keken we nog naar een kerstkortfilmpje met een boodschap. Denk ook eens aan de ouderen/anderen die Kerstmis misschien alleen moeten vieren: https://www.youtube.com/watch?v=J-iRzE_KQlg&t=9s

Volgende week steken we het tweede kaarsje aan en tellen zo af naar het gezelligste feest van het hele jaar:

                           KERSTMIS !!!

 

 

Week 27 november

Week 27 november.

Tijdens de laatste W.O.les van dit thema gingen we aan de slag met magneten en maakten we zelf een kompas.

In het thema 'levensadem' van godsdienst leerden we heel wat uitdrukkingen rond adem en we oefenden deze al spelenderwijs in met een memory en ganzenbord.

2 oude sokken toverden we om tot een schattig of stoer spiekpietje. Deze houden ons van achteraan in de klas in de gaten tot de komst van Sinterklaas. Wie zoet is, krijgt ....

Totale uitverkoop met tot -40% korting : De Spiekpietjes (+ pop) van Clavis : 29,95 € | speelgoed

Week 20 november

Week 20 november

Omdat het deze week voorleesweek was, gingen we op maandag en dinsdag het laatste uurtje voorlezen voor de kleuters.
Tijdens de W.O. lessen werden de presentaties van de provincies helemaal afgewerkt en uiteindelijk voor de klas gebracht. Klik op de naam van de provincie om ons harde werk eens te bekijken.
Vlaams-Brabant 
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen

Limburg
Antwerpen

Waals-Brabant
Luik
Henegouwen
Luxemburg
Namen

Vrijdag werkten we nog aan een leuke verrassing voor de Sint, maar op het resultaat hiervan moeten jullie nog wachten tot 6 december wink. We kregen vandaag alvast een brief van de Sint dat hij ons voor zijn feest verwacht in de Borre! Spannend!

Nog enkele foto's

Correctiesleutel extra vrijblijvende oefenbundel blok 5

Correctiesleutel extra vrijblijvende oefenbundel blok 5

  Klik op de prent

 

Moeilijke groepsopdracht + oma komt voorlezen

Groepsopdracht:

De afgelopen weken kregen de kinderen een moeilijke groepsopdracht. 16 bladen met nummers lagen omgekeerd op de grond. De leerlingen moesten deze zonder de vloer te raken omdraaien en mits overleg met elkaar in de juiste volgorde leggen. Groep A voerde uit, groep B observeerde. De week nadien werden de rollen omgedraaid en volgde ook een klasgesprek: Hoe was dit ? Hoe gingen jullie te werk ? Wat ging goed en wat niet ? Wie was leider ? Wie was volger ? Samenwerken is de boodschap!

Voorleesweek:

We kregen afgelopen woensdag ook bezoek van de oma van Risse. Zij kwam een mooi verhaaltje van Annie M.G. Schmidt voorlezen. Dankjewel heart !!!

Voorlees project | Bibliotheek Wuustwezel

Klik op de foto.

C.S. Wereldkanjers Op reis door ons land

C.S. Wereldkanjers: Op reis door ons land.

Toets W.O. op vrijdag 1/12/2023.
Twijfel je of zijn je nota's onduidelijk, dan kan je hier klikken voor de correctiesleutel.

Wereldkanjers 4: Op reis door ons land

13 - 17 november

Week 13 - 17 november.

* In een klein groepje onderzoeken we 1 provincie. Van deze provincie zoeken we de gouverneur, oppervlakte, bezienswaardigheden, typische gerechten, ... op en zetten deze in een presentatie.

* Om ons nieuwe thema van godsdienst te leren kennen, kregen we eerst enkele opdrachten: tafelblaasbal, een pluimje zolang mogelijk in de lucht houden, voorwerpen wegblazen, ... al snel achterhaalden we zo de titel: 'levensADEM'.

* Op dinsdag 14 november kleurde de klas blauw! Hiermee steunden we alle diabetespatiënten en natuurlijk Ella-Marie in het bijzonder. We werden er allemaal even stil van als ze vertelde wat hier dagelijks bij komt kijken.

* Stilaan verheugen we ons al op de feestelijke dag van 6 december ... daarom werden deze week al de eerste voorbereidingen getroffen.

* Volgende week gaan we voorlezen in de 2de en 3de kleuterklas, dit moesten we alvast even oefenen.

cartoon camera vector teken vlakke stijl 2831547 Vectorkunst ...

14 november 2023 werelddiabetesdag

Dinsdag 14 november 2023 werelddiabetesdag.

"Vandaag is blauw de kleur van ...werelddiabetesdag"  én dat konden wij niet ongemerkt voorbij laten gaan wink.

We maakten een grote blauwe klasfoto en keken naar een filmpje over een leeftijdsgenootje Klara met diabetes én een wel heel speciale hond: https://www.youtube.com/watch?v=9SCZe8mVA9o  

Diabetes bij kinderen Klik op de beer voor foto's

 

Eerste novemberweek

Eerste novemberweek

Deze week ...

... zijn we de reis door ons land gestart. Samen met kroonprinses Elisabeth reisden we door alle provincies en leerden we de hoofdplaatsen kennen. We bekeken de grenzen met de buurlanden en leerden ons oriënteren op verschillende manieren.
... kregen we een nieuwe klasplaats. Hier hoort altijd een 'buurman en buurman' babbel bij. Wat vind ik fijn en wat vind ik niet fijn? Zo proberen we voor elkaar een goede buurman te zijn!
... was er weer tijd voor tussendoortjes. Maar ook daarbij leren we heel wat. Zo maakten we bij een spelletje UNO goede afspraken en zijn we een fijn speelkameraadje door ons aan deze spelregels te houden. Tijdens het rugtekenen leerden we vertrouwen op ons klasgenootje en voor de activiteit 'pinkelen' was dan weer opperste concentratie nodig.
... lazen we op vrijdag 471 kilometer bij elkaar. Voor elke gelezen bladzijde verdienen we een kilometer. We hopen zo op 1 december in Tanzania te geraken. Hier leven de jakhals en de giraf in het Serengeti nationaal park.

Print Map Quiz: Blinde kaart België (4º Leerjaar - provincies en hoofdsteden belgië)

Doe je mee?

Doe je mee?

CS extra vrijblijvende oefenbundel blok 4

CS extra vrijblijvende oefenbundel blok 4.

   Klik op de prent

Halloween

Halloween

Als afsluiter voor de vakantie mochten enkele halloweenknutsels niet ontbreken.

Pompoen Mandarijntjes / HALLOWEEN / HERFST & WINTER | Vrolijke Koters

Fijne herfstvakantie !

Hmmmm wat ruik ik hier ?

Hmmmm wat ruik ik hier ?

Tijdens de laatste rekenles voor een vakantie maken we héél graag de tijd om een leuk én lekker hoekenwerk in te plannen. Wat stond er op het bordplan (doorschuiven om de 15 minuten): afwerken groen blad blok 3, bingelen (herhaling leerstof blok 3), flitskaarten over; de breuken, 24-urenklok, vierhoeken en de tafels, spelletjeskast ontdekken, dammen én tot slot; pannenkoekenbeslag maken (wegen en meten), pannenkoeken bakken én natuurlijk opsmullen cheeky.

Ook nog wat foto's van de afgelopen weken hierbij over; nieuwe voorstellen klasinrichting rekenklas (tijdens socio), het getal 10 000 en de stappenteller (Hoeveel stappen zet jij tijdens een halve schooldag ?) én nog wat "bouwen aan een fijne klasgroepspelletjes" zoals; tekenopdracht achter de schermen, wie heeft een goede reflex, wie ben ik ? ...

                        FIJNE HERFSTVAKANTIE COOLE KIKKERS VAN L4 !!!                

                       Pagina 3 | Kaaspannenkoekjes Afbeeldingen - Gratis downloaden op Freepik  Klik op de PRENT

 

Tientallentalentententoonstelling

Dag mama's en papa's, 

Vandaag was het de grote dag: de leerlingen konden hun talent voorstellen ! 

Van voetbal, dansen en trompet tot tekenen, gitaar en motorcross. Er zaten ZO een leuke voorstellingen en talenten tussen, ik ben een super trotse juf. 
En het leuke was: de leerlingen waren zelf ook heel FIER op hun talent. Het ging zo vlot dat er bij niemand stress of zenuwen te bespeuren waren. BRAVO! 

Geniet maar mee met de foto's. 
https://drive.google.com/drive/folders/1atdShzsc2Wi68VBDFoI8nwKHjWLYqz8O?usp=sharing

Fijne vakantie allemaal!

juf Isis 

Bezoek Ruisbroekmolen

Bezoek Ruisbroekmolen

Vandaag konden we in het echt zien en horen dat erfgoed soms verloren gaat, maar ook terug opgebouwd kan worden om nadien zorgvuldig bewaard te blijven.

Ruisbroekmolen

Groepswerk

GROEPSWERK

In het vierde leerjaar doen we regelmatig groepswerk.
Zo maakten we deze week in groep een presentatie over de evolutie van de fiets, het licht, de bril en het schrijfgerief.
We speelden samen een babbelspel bij godsdienst rond 'goed en kwaad'.
We maakten samen een kring en draaiden van binnen naar buiten zonder de handen te lossen, teamwork!
We werkten per 2 aan een opdracht rond erfgoed in België.
Als kers op de taart mochten we vandaag voor de eerste keer op onze 'eigen wink' Chromebook werken.
 

cartoon camera vector teken vlakke stijl 2831547 Vectorkunst bij Vecteezy

C.S. Wereldkanjers: Duik in het verleden

C.S. Wereldkanjers: Duik in het verleden.

* Toets W.O. op vrijdag 27/10.
* Op vrij 20/10 komt de W.O.bundel mee naar huis: leer elke dag enkele X
* Herhaling in de klas op di 24/10
* Vrijblijvende oefeningen op scoodle play
* Klik hieronder voor de C.S. als je nota's onduidelijk zijn.

Wereldkanjers 4: Duik in het verleden

CS extra vrijblijvende oefenbundel blok 3

CS extra vrijblijvende oefenbundel blok 3

   Klik op de prent

 

Naar het bos + Duik in het verleden

Naar het bos

Naar het bos, altijd leuk!
kampen bouwen
speurbingo
plezier maken
zwammen zoeken
bomen benoemen
zwerfafval rapen
een brug bouwen over het moeras
picknicken
stappen, veel stappen ;)
de mooiste stok uitkiezen

Ook nog enkele foto's van ons nieuw thema van W.O. 'Een duik in het verleden' waarin we al kennismaakten met de eeuwenband, school vroeger en nu, voorwerpen van vroeger, erfgoed, ...

Leuke Kleine Cartoon Compacte Digitale Camera Met Een Gelukkige Glimlach Geïsoleerd Op Wit Royalty vrije SVG, Cliparts, Vectoren, en Stock Illustratie. Image 27842789

Week 2 oktober

Week 2 oktober:

                     Wat beleefden de coole kikkers van L4 deze week ? Een kleine inkijk...

-Dagelijkse bouwen aan een postief klasklimaatspel: In de knoop - uit de knoop, Kring van knieën en Potlodenketting.

-Opfrissen Jakhals en Giraf (Hoe geweldloos met elkaar communiceren ?).

-Viering van de jarigen van SEPTEMBER met de hele lagere school.

-Eerste nieuwe rekenleerstof: Het gemiddelde - De lijngrafiek - Breuken > 1 geheel - Hoekgrootte meten in graden en de digitale klok tot op een uur.

                                Klik op de foto

 

Verandering ZWEMDATA !!!

Verandering ZWEMDATA !!!

September zit er al op ...

September zit er al op ...

Gek te bedenken dat de eerste maand in het vierde leerjaar er al op zit.
De laatste week van deze eerste schoolmaand stond er nog:

klassenloop - eerste W.O.-toets - nieuwe klasplaatsen - idee Tekenfund - indianenverhalen - samenwerkingsopdracht - ... op het programma.

foto's

Geniet van het lange weekend!

Veldloop 2023

Veldloop 2023

Vandaag stond de jaarlijkse veldloop op de planning. We werden gisteren uitvoerig gebriefd hoe deze uitstap per fiets (!) eruit zou zien én aan welke afspraken we ons moesten houden. Best spannend voor juffen en begeleiders om met 31 coole kikkers voor de eerste keer per fiets op pad te gaan. Maar... de heenrit verliep vlotjes smiley! Eenmaal ter plekke supporterden we uit volle borst voor de leerlingen van L3. Daarna was het onze beurt om aan de opwarming te beginnen, gevolgd door de veldloop. We moesten in 20 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes lopen. Wij hadden er 307. Van dit getal werd het gemiddelde genomen. Toeval of niet maar dit leerden we nog tijdens de rekenles in de ochtend. 307 rondjes gedeeld door 31 leerlingen is een gemiddelde van ... 9,90322... rondjes per leerling én... met dit gemiddelde haalden we de eerste plaats!  De vreugde was enorm! Wat een teamwork! TOPPIE coole kikkers van L4, wat zijn de juffen fier!!! Jullie mogen deze wisselbeker nu een heel jaar in onze klas laten pronken smiley!!!

FOTO'S

Week 3 in L4

Week 3 in L4

Stilaan loopt ons eerste W.O.-thema 'IEDEREEN ANDERS' al op z'n eind.
We werkten deze week nog een groepswerk uit rond leerstoornissen en we deden een inleefparcours rond fysieke beperkingen. Zo konden we ervaren hoe het voelt om in iemand anders z'n schoenen te staan.
We kwamen tot dit belangrijk besluit: 'Het is best een uitdaging om allemaal samen te leven, want iedereen is anders. Maar we kiezen zelf hoe we omgaan met elkaar.'
Als top 3 van belangrijke waarden kozen we met de klas voor: veiligheid, vriendschap en respect!
We leerden elkaar nog steeds beter kennen door het gezinspraatje, de gezinsbingo, het klaskunstwerk, een verhaal van de geluksvogels en nog enkele klasklimaatspelletjes.

Landelijke campagne 'Iedereen is anders' van start | Movisie

CS extra vrijblijvende oefenbundel Reken maar blok 2

CS extra vrijblijvende oefenbundel blok 2.

Via het agendastrookje van rekenen konden jullie een extra vrijblijvende oefenbundel blok 2 vragen.Als je deze neemt, moet je hierin ook werken, anders papierverspilling en dat is jammer hé wink

Hier de link naar de correctiesleutel:

                 Klik op de prent

 

Oefening baart kunst wink!                           Veel succes en bij vragen hoor ik het graag smiley!

 

 

Filmpjes Bingel

Filmpjes Bingel

Beste ouders en kinderen. In het rekenboek noteren wij naast de titel een groene F als er van deze les een filmpje bestaat op Bingel. Waar vind je deze ?

1.Ga naar Bingel en klik op het eiland (links zie je ook de vrijblijvende taken die juf wekelijks klaarzet):

2. Klik onderaan bij Reken Maar ! 4

3. Rechts staan de filmpjes per domein

4. Klik hierop en kies het gewenste filmpje

 

C.S. Wereldkanjers: Iedereen anders

Als voorbereiding op de toets kreeg je een toetsenwijzer mee naar huis. Hierop staat de leerstof die je moet kennen en kunnen.

We maakten ook aantekeningen in ons bundeltje:

X = leren/voorbeelden geven 0 = niet leren

Twijfel je of zijn je nota's niet duidelijk leesbaar dan kan je hieronder klikken voor de correctiesleutel.

Opgelet, bij sommige opdrachten zijn meerdere antwoorden mogelijk.
Beetje vervelend, maar de C.S. verschilt soms wat met onze werkbundel. Juf vraagt dit eens na bij de uitgeverij.

Wereldkanjers 4 - Iedereen anders (ed. 1 - 2019 )

Week 11 september

Week 11 september

Afgelopen week kwamen we allen samen op de speelplaats om via toneeltjes de speelplaatsregeltjes even terug in de verf te zetten.

Op woensdag introduceerden de leerlingen van L6 de vriendschapsbank.

Tussendoor speelden wij weer enkele "bouwen aan een positieve gouden klasklimaatspelletjes" én werden in de rekenles met allerlei meetinstrumenten de gekende gewichten herhaald.

FOTO'S      

Een weekje verder

Alweer een weekje én heel wat activiteiten verder ...

bibbezoek
natuurmemory en natuurpictionary
Bavi-lezen / slingerlezen
poppetje knutselen
groepswerk rond vluchtelingen
opdrachten in de natuur
klasklimaatspelletjes
Giraf en Jakhals

Kijk mee
 

PPT algemeen oudercontact vrijdag 8 september 2023

Algemeen oudercontact PPT

Voor zij die er niet bij konden zijn afgelopen vrijdag of zij die alles nog eens rustig willen doornemen...

                                        Oudercontact – Virga Jessecollege    klik op de prent

 

 

De gouden weken

De gouden weken

De gouden weken, de eerste 4 tot 6 weken van het schooljaar, een periode waarin we samen met onze klasgroep op pad gaan om een fijne sfeer te creëren. Tijdens deze weken leggen we de basis voor een goede groepssfeer, het hele jaar lang yes. Zo spelen we elke dag 2 tot 3 "bouwen aan een positief klasklimaatspelletjes", leren we elkaar nog beter kennen én met elkaars anders zijn rekening te houden.

FOTO'S (sorry maar enkele, want juf speelt heel graag mee wink)

 

                                 De Gouden Weken in het nieuwe schooljaar in 2023

Kiko en Flo

Sociale opvoeding: Kiko en Flo.

Vandaag vond het eerste sociolesje plaats in onze grote klas van L4.

We maakten kennis met Kiko en Flo. Twee coole kikkertjes, de sfeermakertjes van onze klas! Zij gaan ons leren hoe wij van onze klas een fijne en positieve klasgroep kunnen maken én hoe wij ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich goed voelt op school, zonder dat er iemand uitgesloten wordt. 

Om een fijne klassfeer te krijgen moet je elkaar eerst beter leren kennen dus... speelden we enkele spelletjes: Namenbingo, domino en totem. Bij namenbingo gingen we op zoek naar een klasgenootje dat een hond heeft, goed kan tekenen... Wie als eerste alle vakjes van de Bingo vol had was de winnaar.Totem: We noteerden allerlei diersoorten op het bord. Iedereen ging op zoek naar eigenschappen van die dieren en tot slot zochten we een dier met eigenschap dat bij onszelf past. Dit werd onze persoonlijke totem. Domino: Een leerling stond vooraan en zei:"Links van mij mag een vriendje komen staan die ook 1 zus heeft en rechts een vriendje dat 3 talen kan spreken. Zo bouwden we een aaneensluitende rij van klasgenootjes met gelijkaardige persoonlijke kenmerken.

Tot slot was het "koffieklets" in L4. De wekelijkse babbelsessie waarin we onze klas én onszelf even gaan evalueren. Hoe liep het de afgelopen week ? Wat ging goed ? Wat ging minder goed ? Hoe kunnen we dit (samen) oplossen ? FOTO'S

                                      

 

We zijn vertrokken ...

We zijn vertrokken ...

... de eerste lessen zijn gegeven!

Tijdens de eerste W.O. les namen we ons eerste thema 'Iedereen is anders' onder de loep. We ontdekten gelijkenissen en verschillen. We dachten na tot welke groepen we allemaal behoren en of we deze groep zelf kunnen kiezen of niet. We gingen op zoek naar voor- en nadelen van een groep. We leerden samenwerken en beseffen dat je je in een groep soms moet aanpassen.
Tijdens de eerste godsdienst les werkten we rond gevoelens: uitbeelden, omschrijven, levende memory, ...
Dagelijks houden we ook tussendoortjes om te bouwen aan een positief klasklimaat. (Klik op de prent.)

 

Wereldkanjers 4 - Iedereen anders (ed. 1 - 2019 )

Vlieg je mee? - eerste schooldag

Vlieg je mee?

... zo klinkt het nieuwe jaarthema en aan de blije gezichten te zien, hebben alle leerlingen van L4 zin om er dit schooljaar enthousiast in te vliegen!
1 september, een dag met heel wat belevenissen !
Zo kregen we vandaag onze eerste klasplaats, we maakten kennis met de juffen via een memory, we leerden elkaar nog beter kennen door het bewegingstussendoortje 'ik ook', we deelden schoolmateriaal en brieven uit, we vouwden onze eigen vlieger en dachten daarbij na waarvan wij vleugels krijgen, we vierden juf Kathy en meester Hans omdat ze 25 jaar in onze school werken, we luisterden tijdens het middageten naar een verhaal met een warme boodschap 'beschermende vleugels', we speelden 'mensenjacht' en kwamen zo te weten welke gelijkenissen we hebben met enkele klasgenoten, we maakten van onszelf een klaspoppetje voor de verjaardagskalender ... de dag vloog echt voorbij smiley Klik op de prent voor sfeerbeelden.

De eerste lessen en werkboeken liggen alvast op ons te wachten tot na het weekend.

1KB - Eerste schooldag - Gravenbos  + extra Foto's

Coole kikkers van L4

Ben jij klaar om er in te vliegen coole kikker van L4 ?

                                 

Altan      Boris     Cédric        Matisse       Cleo      Anna        Mattis     Jules           

      Matthias     Amelie         Juliette     Risse         Otis     Niene       Ella-Marie        Lex       Korneel

Kobe        Vince      Wannes         Margo      Gus         Lasse            Nand        Olaf           Max

          Emile     Leonie     Leon      Jack      Mil

 

Welkom vierdeklassers

                        voorpaginaprentjes

Correctiesleutel rekenboek F.

Correctiesleutel rekenboek F.        Ons laatste rekenboek.

  Klik op het boek

 

Correctiesleutel rekenboek E

Correctiesleutel rekenboek E   (klik op het boek)

                                         Reken Maar! 4 - werkschrift e correctiesleutel

 

 

Correctiesleutel rekenboek D.

Correctiesleutel rekenboek D.

Reken Maar! 4 - werkschrift d   Klik op het rekenboek.

 

 

Correctiesleutel rekenboek C

Correctiesleutel rekenboek C