Klop, kom binnen!

 

 

Zonsverduistering

Zonsverduistering.

Maandag tijdens onze flexles leerden we al over de zonsverduistering die vandaag plaats vond.

Zonsverduistering 10 juni 2021 < Eclipsen.be    FOTO's

Om 12:19 uur stonden we allemaal paraat met ons eclipsbrilletje om dit super mooi natuurverschijnsel life te bewonderen.

Wil je terug naar beeld en uitleg ? Ga dan naar: www.eclipsen.be

 

Bierbeek kleurt rood

Bierbeek kleurt ROOD

De juffen en meester van het vierde leerjaar supporteren deze dagen vooral voor hun 32 rode 'duiveltjes' in de klas zodat ze flink werken tijdens de herhalingen en goede eindtoetsen maken.
Maar vandaag haalden we ook even de voetbalattributen boven.
In onze duivelse outfit werkten we onze herhalingsbundel van spelling af, speelden we ons zelfgemaakt reactiespel en werkten we ons knutselwerkje af voor onze grootste held.winkheart

Heel de speelplaats kleurde rood en dat versterkte de leuke groepssfeer op de Kinderberg.

Mis vanavond zeker het einde van het VTM-nieuws niet voor leuke sfeerbeelden devil

foto's + foto's + filmpje VTM

                                

Zing uit volle borst mee

Bubbel battle MU3 en ME4: Zing uit volle borst mee.

                                 Meezingsessies - Nederlands oefenenklik op de prent

En we kunnen weer twee opdrachten afvinken:

Zing uit volle borst (hm ?! wink) mee met je lievelingslied in een sfeervol verlicht lokaal.

 

 

 

 

 

Correctiesleutels rekenboeken E en F

Correctiesleutels rekenboeken E en F

Reken Maar! 4 - werkschrift e         Reken Maar! 4 - werkschrift f

 Klik op boek E                                              Klik op boek F

LARS terug

Oh wat zijn we heden blij...LARS is eindelijk terug :-)!

Donderdag 27 mei 2021, een dag die Lars, de leerlingen én de juffen niet snel zullen vergeten. Eindelijk waren we weer voltallig: 32 leerlingen gezellig samen in één klas.

                Er moest dan ook heel veel bijgepraat worden wink!   FOTO's

 

                              

Oriëntatie op de wereld: thema 'Verkeer'

Hallo iedereen,

In de lessen W.O. zijn we onlangs gestart met een nieuw thema. De komende weken zullen we werken rond het thema verkeer. We hebben reeds een "alles-op-wielen-dag" gehad waarbij de kinderen, zonder het gevaar van voorbij razende auto's, op de openbare weg konden fietsen, skeeleren, steppen, ...

Om ons veilig op de openbare weg te kunnen begeven moeten we natuurlijk de verkeersregels kennen. De verkeersborden zijn een belangrijk onderdeel van het verkeersreglement. De kinderen van het 4de leerjaar kregen vrijdag de kans om hun kennis van de verkeersborden te testen aan de hand van een ganzenbordspel.

Jarigen maart en april + jaarthema L4

 Jarigen maart en april + jaarthema L4

Gisterenochtend kwamen we met z'n allen op de speelplaats om de jarigen van de maanden maart en april te vieren én voor het jaarthema van deze maanden.

L3 had voor de maand maart (kleur paars) een verhaaltje geschreven en L4 (kleur zwart/wit)  liet luidkeels volgende boodschap horen: "Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwartwit maar ... denk met de kleuren van je hart!"

                                                                                                          klik op hartje voor foto's

                                             Regenboog Hart Gratis Penselen - (392 Gratis Downloads)

 

Oriëntatie op de wereld: thema 'water'

W.O.: Thema 'water' - De sluis

De voorbije weken hebben de kinderen tijdens de lessen van w.o. gewerk rond het thema 'water'. 
Als afsluiter van dit thema gingen we de werking van een sluis bestuderen. Om de werking van een sluis te kunnen demonstreren hebben we natuurlijk boten nodig. De kinderen van het 4de leerjaar kregen de opdracht om een boot te knutselen. Hoe deze vaartuigen er gingen uitzien mochten de kinderen zelf kiezen.

De boten waren klaar om te water te laten. De kinderen brachten hun laarzen mee en waren klaar om hun zelfgemaakte boten te water te laten. Met onze sluis trokken we naar de dichtsbijzijnde beek. Na het plaatsen van onze sluis in de beek konden we de werking van deze sluis met onze eigen boten aanschouwen.

Nu de sluis optimaal was getest was het tijd om een racewedstrijd met onze boten te houden. Lars bleek de meest wendbare boot te hebben waardoor die als enige de eindstreep haalde. Ook de andere boten krijgen een eervolle vermelding in de einduitslag van onze race. Dikke proficiat aan onze botenbouwers!

Waterwandeling L4

Waterwandeling:

Vandaag trokken we erop uit. Via digitale ‘storymaps’ (tablets) werden we geleid langsheen een super mooi parcours van ongeveer 5 km met 5 stopplaatsen waar we heel wat bijleerden over water. De thema’s waren:

  • iedereen heeft recht op drinkwater
  • water inspireert
  • de natuur bergt water
  • water houdt de economie draaiende
  • zonder water geen landbouw en voedsel

Op elke stopplaats konden we een filmpje bekijken. Telkens vertelden een inwoner van Bierbeek en van Oña (Sinds 1998 is Bierbeek verzusterd met het bergdorp San Felipe de Oña in Ecuador) waarom water zo belangrijk is voor hem of haar. Nadien konden we een leuke opdracht uitvoeren.

Foto's

 

Vlieg erin PRETPARK

Vlieg erin... PRETPARK

Tijdens de sociolessen werken we al enige tijd met het project "Vlieg erin". We begeven ons telkens in een deel van een pretpark. Een plek waar iedereen zich goed voelt :-)!

Hoog tijd om ook zelf eens een pretpak na te bouwen met allerlei constructiematerialen. We maakten bij ons nieuwe pretpark ook flyers, affiches én staken een openingsdansje in elkaar.

foto's + foto's

Dé top 5 kleine pretparken in Nederland   foto's + foto's

Lunchconcert

Lunchconcert

Afgelopen donderdag werden we tijdens onze lunch getrakteerd op een miniconcertje verzorgd door Lorelinde.  Wat een talent zeg :-) !!!

 

Foto's              

Op zoek naar de schat

Op zoek naar de schat.

Als intro van de rekenles over kaartlezen/plattegrond, moesten we door het ontcijferen van een plattegrond van onze school per 2 op zoek naar verborgen schatten. Voor de ene al wat gemakkelijker dan voor de andere.

                                                    Springblog klas 5: De schatfoto's klik op de schat

 

Start derde trimester

Start derde trimester

Deze week is het derde trimester van start gegaan. Het laatste stukje vierde leerjaar is begonnen ... met een nieuwe meester!!! Welkom meester TOON, wij vinden het cool dat jij nu bij de coole kikkers hoort!

De start van thema 8 van taal vonden we ook cool!
In dit thema leren we misdaden oplossen. 
We kregen al tips om leugenaars te ontmaskeren (of om zelf goed te leren liegen ;), we gingen reeds op zoek naar sporen om uiteindelijk de dader te vatten, we leerden wat een alibi was en bedachten er zelf één.

Op het eind van dit thema zijn we echte inspecteurs!

Tijdens muzo gingen we aan de slag met zwart en wit. Zijn dit nu echte kleuren of niet? De leerlingen van het vierde leerjaar weten nu hoe het zit!

  foto's                                                Zwart-wit | Nieuwschefs

T-shirt inzamelactie wereldwaterdag

Resultaat T-shirt inzamelactie wereldwaterdag.

De afgelopen weken werden er in onze klas maar liefst 212 T-shirts ingezameld (met een extra ruggesteuntje van de mama van Warre wink, waarvoor dank!) in het kader van wereldwaterdag, spaarzaam omgaan met water.

Kledij telt voor zo’n 8% mee in de totale watervoetafdruk van een Belg. Met kledij bedoelen we alle kleren maar ook de accessoires zoals zakdoeken, sjaals, tassen, rugzakken,… De watervoetafdruk van kledij zit voornamelijk in de productie van de vezels, maar ook in de verwerking van de vezels tot textiel waarbij water wordt gebruikt en vervuild, zoals bijvoorbeeld tijdens het kleuren. 

Door onze T-shirts, die te klein zijn geworden, naar de kringloopwinkel te brengen, dragen wij ons steentje bij om onze watervoetafdruk te verkleinen.

Er wordt maar liefst 2 500 liter water verbruikt om 1 T-shirt te maken !!!    Daarom volgende tips :

  Hier foto's over de aflevering aan de kringloopwinkelFOTO's